Кого заблуждаваш, кмете?!

Image Format

На 17-ти юни областния организатор на ВМРО-Българско национално движение Стефан Грънчаров, отправи официално писмо до кмета на район "Сердика" за броя на регистрираните лица на прословутите адреси в кв. "Орландовци" - ул. "Градините" 3 и 6. Отговорът на кмета е лаконичен - няма регистрирани лица на тези адреси. 

Ако се вярва на администрацията, то и незаконни постройки не би трябвало да има. Но има. Има както незаконно строителство, и то в изобилие, така и регистрирани лица. Доста от тях се хвалеха пред телевизионните камери, че са кореняци там и живеят от "аспарухово време". И действително там има хора с издадени лични документи. 

Ако се поровим в стари документи от избори ще видим, че на въпросната ул. "Градините" има регистрирани лица по постоянен адрес и те си гласуват. За кмета те обаче не съществуват. Друг е въпросът с тази половинчата лъжа какво ще спечели кметът на Сердика. Много лесно е да се установи колко лица са регистрирани по постоянен и настоящ адрес и колкото и да увърта кмета истината е неизбежна. С проявеното си упорство Тодор Кръстев продължава усилено да копае към дъното. Този път трикът "три дена шум и после никой нищо" няма да мине. Няма да мине, защото търпението на хората е на предела. Няма да мине, защото положението е станало до толкова нетърпимо и тягостно, че просто няма ход, при който неглижирането и замазването на проблема ще успокои духовете. Тази практика вече е неприложима и неефективна. Време е да се носи отговорност и да се действа.

Та, понеже район "Сердика", кметът му и администрацията около него опитват да неглижират въпроса и да ни пусна по пързалката на заблудата, пренасяме проблема при друга институция. Кметът на Сердика отива на прокурор. Нека проверят действията му, нека проверят действията на администрацията. Не се установи кой крив и кой прав. Време е да се носи отговорност - отговорност за действия, за бездействия, за гетото на ул. "Градините", за адресите, за застрояването върху земеделска земя, за всичко, което назад в годините доведе до нагнетяване на напрежението.

Ето и малко снимки от мястото, където според кмета на Сердика няма регистрирани живущи и не живеят хора: