Кланета в Малката арабия

Image Format

Един "бежанец" намушкан и утрепан от друг "бежанец". Сцената е от днес от кръстовището на ул. "Княз Борис Първи" и ул. "Цар Симеон". Местопрестъплението е в т.нар. Ивица Газа в самия център на София, почти до Министерски съвет. Буквално на няколко десетки метра са сградата на ВСС, на Административен съд - София. И това не е нито първия, нито последен инцидент в това ново гето в центъра на София. 

Районът е пълен с всякакви нелегални имигранти. От всякакви страни. Мнозинството са млади мъже, които по цял ден висят по кьошетата, говорят по телефона и обикалят околните кафенета. Разпри, боища, побоища и насилие има всяка вечер, нищо че не го пишат често по медиите. Ежедневие са разправиите, скандалите и сбиванията. Мнозина сме имали "привилегията" да ги наблюдаваме късно вечер или нощно време как се мъкнат пияни и дрогирани по улиците, карат се, бият се, гонят се по улиците да се трепят. Сбивания стават и през деня. Както и тежки престъпления срещу личността - напрмер нападението над Виктория Христова на ул. Пиротска. Или пък случая от есента миналата година, когато няколко араби се сбиха помежду си в интернет клуб. Или пък онзи случай, когато това лято посред бял ден се биха пред Административен съд - София. Хрониката е дълга и напоителна. Скоро ще започнат да се увеличават и труповете от подобни разпри. Този район отдавна е рисков. Сега вече си е направо опасен за живота. И ако днес за пореден път е имало разпра между нелегални, Бог знае за какво, утре вие, вашата дъщеря, син, майка, баща, брат или просто приятел може да са жертвата. 

Все още цари едно отвратително обществено лицемерие по темата. Все още се бълват лъжи как тези "бедни", "нещастни" хорица бягали от войната и не били заплаха. Истината е, че огромната част от тях не бягат от никаква война, а са се домъкнали да живеят в Европа, а другата голяма истина е, че тази маса е заплаха за обществения ред и държавата, както и за здравето и живота на всеки гражданин, имал неблагоразумието да е край тях. Многократно сме казвали - тези хора нямат място тук. Тези хора нямат място по улиците на София. Тяхното място е в бежански лагери, след което обратно през границата там, откъдето са дошли. 

Скоро, много скоро мнозина ще осъзнаем това, но дали няма да бъде късно да се оттървем...