Чиста софийска вода

Image Format

Вече 15 години водата на София е дадена на концесия. Изкушените от темата знаят, че сагата започва далеч преди 2000-та година. Офертите преди сключването на договора за концесия предвиждат цената за 1куб. метър вода да не е по-висока от 0.47 лв. за целия период. Сега гони левче, а има още 10г. до края на договора. Тогава един от силните аргументи е бил, че концесионерът ще управлява професионално ВиК системата. Днес, след 15г. концесия виждаме, че не става по-добре, а дори по-зле. Толкова за професионалното управление. 
Това на снимката е чаша софийска вода, доставена от концесионера Софийска вода. Да, това е вода, нищо че на цвят го докарва на уиски. Вкусът й е комбинация между кал, ръжда и жабуняк. Разбира се, за 0.99лв. без ДДС кубика. 

 


Няма никаква конспирация - често такава вода тече в много квартали и села в София. Мръсна вода, кална вода, ръждива вода. Негодна за пиене вода, която иначе ми (ни) продават за питеийна. И това е от години. Иначе и "Софийска вода" и Столична община вкупом ни убеждават, че показателите на доставяната вода са в норма, че водата е напълно годна за пиене.

Дежурното тъпо обяснение на "Софийска вода" е, че трябвало да си сменим щранговете, тръбите. Проблемът не бил в тях, а в блока. Нищо че и с новите тръби пак е същото.

Петнадесет години "Софийска вода" и Столична община ни будалкат с тази концесия, петнадесет години имаме "професионално" управление на водата в София, скъпо и прескъпо управление. Резултатът е кална вода за пиене, високи сметки и лошо обслужване. Ето защо няма да се уморим да повтаряме, че тази концесия е вредна и трябва да бъде прекратена.