Много по-сериозни проблеми има държавата, отколкото снимки във Фейсбук

Image Format

Случаят със снимката на Иво Антонов не е някаква нова сензация. Още през 2014 година, когато името му беше спрегнато за заместник-министър на отбраната, въпросната снимка, на която той позира пред германски танк „Майбах“ с протегната за нацистки поздрав ръка, беше разпространена в медийното пространство. Скандалът около уволненият зам.-министър на регионалното развитие Пламен Тенев също беше удобно използван, за да бъде той публично линчуван и изобразен като някакъв офицер, ръководел концентрационен лагер, което очевидно не е вярно.

Това заяви в студиото на „България сутрин“ по телевизия Bulgaria ON AIR Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет.

Тези снимки дадоха повод за неконтролируемо политическо дърдорене. Антонов изрази ясно позицията си след като се извини публично и смятам, че премиерът Борисов взе прибързано решение с искане за оставката му, коментира още Контрера.

Според Карлос Контрера, при положение че има доста по-сериозни проблеми в държавата, не е нормално всички да се занимават с ръководителя на една дирекция и неговите снимки във Facebook.

Започвам да си мисля, че всяка година ще се вадят някакви снимки и непрекъснато всяко едно публично изявление ще бъде съсредоточено по-скоро върху това какво е написано в социалните мрежи, вместо да се набляга на случващото се в реалността, допълни още той.