Сценарият с „Младост“ беше очакван

Има път и към ада, не само към рая, каза съветникът от ВМРО

На първо място сценарият с „Младост“ беше очакван, заради многото проблеми в района. Във времената, когато спорих с Иванчева, никой не участваше. Не се противопоставихме твърдо с лошите ѝ практики. Общинският съвет не може да бъде арбитър, защото районният кмет е избран от хората, но тези неща трябва да се казват публично. За съжаление назад във времето като че ли подценихме ситуацията. Никой не е виновен до момента, до който не дойде такова действие като задържането.

Това коментира в предаването Денят на живо по Канал 3 общинският съветник и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Трябва да си зададем въпроса до какво е довело спирането на поръчки и имало ли е други нерегламентирани практики. Започва се говоренето и за други сигнали. Най-вероятно ще се стигне и до допълване на обвинението или ново такова. Ние сме на ниво гледане на мярка. Прокуратурата все още не е внесла обвинителния акт. Ние сме в ситуация на гадаене, категоричен беше той.

Всички административни процедури дават храна на нерегламентираните практики. Ние като общество имаме проблем с начина на функциониране на администрацията. Не трябва да се вярва само на приказки преди избори, защото виждаме, че има път и към ада, каза Контрера.

Според него т.нар. „зелени“ в района се занимават точно със спиране и обжалване на инвестиционни проекти. Интересно е присъствието на представител на зелените в администрацията на района – Кърджилов, който дни развиваше всякакви теории на конспирацията, които създават зловредна среда. Прав е главният прокурор, като каза, че декларациите за борба с корупцията много се разминават с оценките, които се дават за този случай. Защото именно най-големите борци срещу корупцията сега заявяват, че имало постановка по случая „Младост“, завърши Контрера.

Целия коментар може да проследите във видеото >>>