Има хора в МВР, които саботират правителството

Вчера на журналистически въпроси по повод охраната на гей парада и престъпността в Ботевград, заявих, че МВР има много сериозен организационен проблем и неяснота, че трябва да се изпълнява политическата програма на правителството. В силовото ведомство очевидно има тотално неразбиране, че работата на МВР не е да пази гей паради, а да наложи сигурност в българските градове и села. Много ясен е дисбалансът и той е очевиден.

Илюстрирах своите заключения, като съпоставих примерите - ще бъдат извадени около 1500 полицейски служители на 9-ти юни да охраняват София прайд, а в същото време в Ботевград, в центъра на града избягал затворник, осъден за грабежи и убийства, който се издирва от два месеца е убит в престрелка с незаконно оръжие от друг криминално проявен. Преди дни в с. Скравена имаше брутално нападение и убийство на възрастен мъж.Видно е, че МВР е загубило изцяло фокуса и не им е ясно какво трябва да вършат, какви са им задачите и какво се очаква от силовото ведомство.

Подозирам, че на средни и високи позиции в МВР има хора, които саботират работата на правителството и не изпълняват възложените им задачи. Дали това се дължи на некомпетентност, некадърност или умисъл е друг въпрос.