Преглед


Image Format

Ремонт на велоалеята по булевард Княгиня Мария Луиза

След сигнал на общинският съветник от ВМРО - Българско национално движение Карлос Контрера Столична община възлага ремонт на велоалеята по протежението на бул. "Княгиня Мария Луиза". На 18-ти юли 2018г. общинският съветник подава писмен сигнал. Поводът е няколко срещи с жители от район "Сердика", които посочват, че техническото състояние на вело трасето е лошо, даже опасно за колоездачите. Проверка на място показва правотата на гражданите - от кръговото на площад "Лъвов мост" до надлез "Надежда" алеята е осеяна с дупки, на места има наноси от пясък и пръст, което може да причини подхлъзване. 

Междувременно граждани също са подавали сигнали до Столична община, че велоалеята се нуждае от рехабилитация, но не е имало рекация.

В свой отговор на сигнала на съветника от ВМРО заместник-кмета по транспорта Крусев потвърждава, че състоянието на велоалеята е незадоволително и посочва, че през м. септември 2018г. ще бъде извършена рехабилитация с цел подобряване на настилката. 

"Много пъти съм критикувал Столична община, че се правят велоалеи, там където не им е мястото. Случаят с велоалеята по бул. Княгиня Мария Луиза не е такъв. Трасето е изградено според стандартите и отделя автомобилния трафик, пешеходците и колоездачите. Т.е. удачно е направено. Обаче пък техническото състояние на велоалеята в момента е лошо. Едно нещо освен да се направи, трябва и да се поддържа. В сигнала си съм посочил нуждата от спешен ремонт - "има случаи на инциденти - при които велосипедисти са падали след удар в неравност или след поднасяне, причинено от наслагването на пясък и пръст върху велоалеята“. Очаквам ангажиментът на г-н крусев да бъде спазен и през м. сепметври 2018г. да се извърши рехабилитация, за да могат велосипедистите да ползват трасето без риск от инциденти. Има и други подобни велоалеи, ще подавам сигнали и за тях.", коментира Карлос Контрера.