Преглед


Image Format

Тежко лицемерие срещу Луковмарш

На днешната сесия на Столичен общински съвет отново беше проявено тежко лимерие, сме да твърдя голяма доза наглост и гьонсуратлък, по темата с провеждането на Луковмарш. Социалистите и този път не изневериха на маниера си да мърсят името на един български офицер, ползвайки го за политическа дъвка. Сесията започна с дежурната декларация на БСП срещу Луковмарш. Беше изчетен един пасквил, който обясняваше колко лощ бил генерал Луков и как антисемитизмът и расизмът се възраждали. Общинският съвет трябвало да гласува декларация, с която да се обяви против провеждането на Луковмарш. Ще спестя всички изказани дивотии от председателя на групата на БСП - Калоян Паргов. 

Стигна се до там левичарите да се обявят против национализма и да искат, забележете, СОС да заклейми национализма. В отговор на тези провокации възразих, че шествието в памет на генерал Луков е мирно възпоминателно шествие на български граждани. Генерал Луков е български офицер и името му не може да бъде изтрито от историята, както им се иска на някои. Нагло е точно БСП да морализаторства по темата, защото те и до сега не са поели отговорност,, но и не са се отрекли от хора като Лев Главинчев и Иван Буруджиев. Нещо повече - до преди месеци, преди година, че и сега БСП се мъчат да се правят на патриоти, а в същото време искат да бъде заклеймяван национализма. Тежка форма на политическа шизофрения и тежко лицемерие. Пасквилите на БСП са ясни, питах ги с такива изказвания интересите на чии чужди посолства облужват? На кои НПО-та? Понеже прозвуча призив с декларация на общинския съвет да се забранява мирно шествие на граждани, заявих, че, слава Богу, България все още се управлява според законите и съдебни решения, а не с политически декларации и декрети.

Именно по този повод цитирах и две съдебни решения, които отменят заповеди на кмета Фандъкова за забрана на Луковмарш. Съдът е казал, че шествието отговаря на изискването на закона и може да бъде проведено, а кметът на Столична община издава незаконни заповеди. Притеснително е, че за да се угоди на някои лобита, посолства и соросоидни клакьори, се стига до политическа репресия със забрана на шествия. Подобни актове могат да бъдат окачествени само като начални стъпки на войнстващо мракобесие и то от хора, които се пишат демократи.

Още по-гнусното в тази ситуация е, че подобен проблем не съществува с провеждането на гей парада. Там няма заповеди за забрани, няма ограничения. Значи гей парад може, но памет за генерал Луков не може?! Защо така? Паралелът е необходим, защото показва ценностно изкривяване и е мерило за това кой какъв всъщност е. 

В заключение категоричното ми мнение е (и като юрист, и като общински съветник, и като гражданин), че Луковмарш трябва да бъде проведен и няма абсолютни никакви основания да се пречи на гражданите да отдадат почит към един български генерал, който на дела е доказал, че милее за Отечеството.