Ще предложа закупуването на 150 нови газови автобуса в столичния градски транспорт

Image Format

Какво ще бъде мястото на съветниците от ВМРО в новия Столичен общински съвет?

Темата коментира общинският съветник Карлос Контрера в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ по НОВА.

ВМРО ще си сътрудничи с ГЕРБ и в Столичния общински съвет, заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

В разговори с кмета Фандъкова и с групата на ГЕРБ сме стигнали до извода, че определено има теми, по които можем да работим заедно и да си помагаме, включително и в сферата на транспорта. Градът не може да бъде оставен в хаос. Има теми, по които трябва да се вземат решения, каза още той.

По думите му основният дългосрочен проблем пред столичния градски транспорт е обновяване на пътния състав, тъй като все още 25% от превозните средства са с високи подове. На първо място мисля да предложа да се закупят поне 150 нови газови автобуса. Няма как със стари автобуси да правим модерен градски транспорт, сподели още Карлос Контрера, който е бе избран за председател на постоянната комисия по транспорт в СОС.

ВМРО беше единствената политическа формация, която между двата тура заяви ясно политическата си подкрепа. Смятам, че немалка част от избирателите на ВМРО на балотажа са гласували по-скоро за г-жа Фандъкова, отколкото за г-жа Манолова, заяви Контрера.

Той обясни, че от ВМРО са се договорили с Волен Сидеров групата „Патриоти за София“, която функционираше в предишния Общински съвет, да бъде запазена, като Сидеров е поискал да запази свобода на действие извън групата. На първата учредителна сесия Сидеров ясно заяви по кои теми ще работи. Той каза, че желае да води диалог с Фандъкова.

Относно назначаването на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание, Контрера коментира:

Това е решение на групата в парламента и е подкрепено от по-големия коалиционен партньор. Какъв ще бъде прочитът на отделни хора и групи в обществото, е друг въпрос. Нормално е да има полемика, предвид това, че г-н Симеонов понякога е доста по-рязък в някои коментари. Не мисля, че това трябва да бъде топ тема. Нашата парламентарна група следва да има заместник-председател и логиката сочи това да бъде един от партийните лидери.

Като общество сме майстори да създаваме ненужни скандали, подчерта той.

Целия разговор гледайте във видеото >>>