Граждани от Витоша се оплакват от рекета на общината

Живущи от кв. „Бъкстон“ се оплакват, че Столична община е измислила и практикува поредната схема за рекет над гражданите. Около бл. 29 в квартала липсват обособени места за паркиране, което принуждава живущите да ползват част от тротоара за тази цел, както и пътното платно. Това се оказва добре дошло за Столичния инспекторат, който налага глоби на неправилно паркиралите водачи. Проблемът е, че липсва каквато и да е алтернатива. Паркинги няма. Няма и тротоар, изграден като хората.

Живущите правят подписка и предлагат нещо много просто - да се обособи и ремонтира тротоара зад блока, да се обособят места за паркиране на него, като се остави и част за пешеходците. От Столична община отговарят, че това не е възможно. По какви съображения дават този отрицателен отговор не става ясно. Видно е, че нито има тротоар, нито има паркинги. Но общината не предлага решение и отказва да приеме едно разумно предложение на гражданите. Вместо това предпочита да действа силово - да се налагат непрекъснато глоби без да се прави и лев инвестиция.

Заместник-председателят на областния комитет на ВМРО-БНД в София Николай Стоянов от години сигнализира за проблема и търси решение. Засега и управата на район „Витоша“, и Столична община отказват да намерят решение. Вероятно от финансова гледна точка е много по-изгодно да се прибират хиляди левове от глоби, а не да се изгради паркинг или места за паркиране.

После да не се чудим защо хората са отвратени от администрацията.