София трябва да има нощен автобус до летището

Следващата година трябва да пристигнат 30 нови тролейбуса (от април до юни), с което ще завършим обновяването на тролейбусния парк. Работим и по програмата за електробусите – линии 60 и 73 са предвидени да се обслужват с електробуси. Продължава и модернизацията на трамваите – догодина успешно следва да бъде завършена процедурата по доставка на 25 броя нископодови трамваи, които да обслужват и натоварената линия 5. Знаете, че успешно доставихме тази година 5 автобуса Евро 6 за витошките линии 63 и 66, които вече се движат и се ползват от хората. Подготвяме с колеги процедура за осигуряване на финансиране и закупуване на 100 соло газови автобуса и 30 газови съчленени автобуса за нуждите на Столичен автотранспорт, с които да сменим стари автобуси, които са на по 15-20 години (например тези по линии 23, 78, 79, 100, 285 и други).

Карлос Контрера: Групата е ефективен инструмент за определянето на Дневния ред в СОС

Идеята ни е да запазим групата от предишния, успешен за патриотите, мандат и новата група, която създадохме с Борислав Иванов от "Атака" е естествено продължение за следващите 4 години.

До края на мандата всички автобуси в София трябва да са стандарт ЕВРО 6

Сигурността, общественият транспорт, кварталите – по тези въпроси ще съсредоточат работата си общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет, заяви в ефира на Телевизия Европа общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера.