Интернет


ВМРО иска промени в градския транспорт за Черешовата задушница


Публикувано от http://sofia.topnovini.bg Автобуси и трамваи да вървят с делнично разписание, настояват воеводите Съветникът от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов предлага промяна на организацията на градския транспорт в София за 3 юни – Черешова задушница. В деня на почит към мъртвите се очаква засилен трафик към гробищните паркове. Промените са за линиите на градския транспорт в районите на трите големи гробищни комплекса – Централни софийски гробища, гробищен парк „Бакърена фабрика” и гробищен парк „Малашевци”. Антов предлага на 3 юни до Централни софийски гробища – трамвайни линии 3, 4 и 18 да се движат в събота с делничното си разписание. До гробищен парк „Бакърена фабрика” – трамвайна линия №6 и автобусни линии №108 и 83 да се движат с делничното си разписание, както и до гробищен парк „Малашевци“ – автобусни линии 18, 20 и 20М да се движат също с делнично разписание. При необходимост да бъдат пуснати повече мотриси/коли по натоварените линии на Столичен електротранспорт и Столичен автотранспорт, иска също воеводата. Той е отправил предложението си писмено до заместник-кмета по транспорта в София и до Центъра за градска мобилност, посочвайки, че приемането му е логично и разумно, изцяло в полза на гражданите на столицата. Столичната община има утвърдена подобна практика при провеждане на значими обществения събития или при определени празнични или паметни дни да променя "ад хок" транспортна схема или разписанията, за да създаде удобство за жителите и гостите на града. Отделно от това осигуряването на бърз обществен транспорт до гробищните паркове ще спомогне и за облекчаване на трафика, респективно на замърсяването, което той генерира, аргументира се Димитър Антов. Очакваме бърза реакция от зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев утре, най-късно до петък и да се издаде заповед, сподели пред репортер на Топновини общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Циганин си бере входна врата в Красна поляна


На това видео от охранителна видеокамера на блок 241 в "Красна поляна" се вижда как млад циганин си "бере" вратата на блока. Идва, откача я и си тръгва. За този "цвят на нацията", малолетен бандит единственото бъдеще е...в изправителен дом и после затвора. Този няма да стане нищо повече от един млад рецидивист. Изпращам видеото на компетентните полицейски органи. Да го установят, да го задържат. да установят така наречените родители на този млад, малък циганин. Да им отнемат родителските права, а този ловък крадец да бъде въдворен в институция за поправяне на неговото поведение. Видно от кадрите е, че без санкции и репресии няма ка да стане. Днес краде врата, утре ще убие човек. Очевидно е, че въпросният малолетен вече е завършен криминал. Въпрос на време е да извърши и по-тежки деяния. А неговите родители - родителските им права трябва да бъдат отнети, а всички социални плащания, които получават - спрени! Очаквам резултати от компетентните орагни. Вече съм сигнализирал за случая!

„Патриоти за София“: Протестите в „Младост“ да не се използват за политически цели


Публикация във вестник "Атака".  Всички граждани от „Младост“ трябва да чуят реалната цена, която ще бъде платена от всички, ако хаосът в района продължи, смятат общинските съветници от групата на „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“ в Столичния общински съвет. По думите на председателя на групата Карлос Контрера от подклаждането на напрежението печели една групичка от политици, която паразитира върху легитимното гражданско недоволство. И е крайно време тази злоупотреба от страна на някои политици да се прекрати. На всички вече е ясно, че районната администрация няма необходимия капацитет да се справи със ситуацията. Нещо повече, със своите действия кметът на „Младост“ не просто не решава проблемите, а създава нови. Ситуацията се представя като битка между инвеститори и граждани, в която новият районен кмет взема страната на „добрите“, посочват Патриотите. Според тях в шоуто, което се разиграва, никой не казва на гражданите, че системното нарушаване на законовите разпоредби ще има цена и тя ще бъде платена не от политиците, а от всички жители на София. Според Контрера и колегите му случващото се в „Младост“ се подценява от институциите, което създава риск за поголовен административен хаос в цяла София. Това ще влоши категорично живота на обикновения гражданин и ще доведе до отлив на сериозни инвеститори, ще постави под риск и бюджета на столицата, в който приходите от сериозните проекти е заложен. От „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“ искат в най-кратки срокове да се създаде работна група от представители на всички политически сили в СОС, която да започне конструктивен диалог с районния кмет, за да се използват в максимална степен всички институционални механизми за управление на кризата. Второ – да се инициират поредица от срещи между инвеститорите и гражданите, в които да се обмени информация и възможните законни сценарии и решения за развитие на ситуацията.