Телевизия


Антов, ВМРО: фалшива циганска интеграция


Димитър Антов,общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет оборва митовете за циганската интеграция в студиото на Канал 3. В продължение на години общинските съветници от ВМРО се противопоставят на опити фалшиви цигански проекти да бъдат прокарвани през Столична община. Според него планът за интеграция на циганите е пълен провал, защото циганите не проявяват интерес да заживеят като българите. Двете култури не могат да живеят по един и същи начин. Циганската култура има една хитрост, винаги очакваш да те прецакат.  Антов резонно задава въпросът - защо са нужни пари на циганите да се интегрират. Циганите не са сакати, за да ги издържа държавата. Основният проблем при тях е, че образованието за тях не е ценност, а наличието на образование е предпоставка да се измъкнеш от гетото. Съветникът посочва, че циганската култура е култура на гетото, не искат да станат българи, защото имат несъвместимо с българите отношение за  морал, държава и правила. Циганските фондации крадат пари, това е резултатът от интеграцията.    

Разговор цените на храните, Витоша и новата наредба за обществения ред в София


В студиото на ТВ "Европа" коментирах актуалните въпроси от настоящата седмица. Липсата на кворум за работата на Народното събрание определям като хронична криза през годините. Считам, че народните представители нямат извинение да не ходят на работа и да не влизат на заседанията на комисиите и в пленарна зала. Ставаме свидетели на "номера от селски вечеринки" - поведението на БСП и ДПС да отсъстват от залата на Парламента. Темата за т.нар. "социална кошница" е породена от дефектите на пазара в България. В България в условията на пазарна икономика съществуват и се прилагат антипазарни механизми. Трябва да тушираме в сферата на производството и продажбата на храни злоупотребата с господстващо положение. Имаше случаи, в които търговците буквално изнудват производителите. Имаме дефект в системата, някой някъде изкривява пазарната среда, като ощетява и производител, и краен потребител. Тази ситуация удря и по малките магазини, защото заради производителя продава на по-висока цена продукта на малкия магазин, за да обере отнякъде маржа в печалбата. Очевидно има в уж пазарна икономика непазарни механизми, които водят до спекула с храни. По темата за Витоша посочих, че зелените разпространяват лъжи, че на Витоша щяло да се строи. Става дума за модернизиране на сегашните съоръжения, за което е нужно разрешение за строеж на тази инженерна, техническа инфраструктура. В момента е забранено. Витоша трябва да бъде върната на столичани, защото в момента е недостъпна. По отношение на Наредба 1 за обществения ред на Столична община разясних, че е нужен регламент за уличните музиканти, стремим се да махнем миячите и просяците от уличните платна. отделно от това въведохме и забрана физически лица да събират парични дарения по улиците на София, което е мярка срещу ширещата се просия и измами с дарения.  

Защо Столична община подкрепя София прайд 2018?


В "Денят он Еър" прогнозирах, че тази година гей парадът ще коства над 180 000 - 190 000 лв. само за охраната от МВР. Посочих, че за 2016г. са похарчени над 149 000 лв. за охрана и са били ангажирани 1215 униформени, за 2018г. подозирам, че ще се похарчат поне 180 000 лв. и ще бъдат изкарани на улицата да охраняват 1500-1600 души. Подчертах, че с тези средства може да решим проблемите със сигурността на цели общини - например Ботевград, където има недостиг на полицаи. Подкрепата на Столична община за провеждането на София прайд 2018г. е учудваща, вероятно се дължи на силен външен натиск. Гейпарадът не решавани никакви проблеми, а създава нови. Опитват се чрез тази показност да бъдат забелязани и да накарат българското общество да свикне с идеята за еднополови бракове и с това хомосексуални двойки да осиновяват деца. Хората, които защитават гей парада са едни от най-тоталитарно мислещите лица, които се изявяват по медиите. Тези хора са опасни за обществото, защото изповядват философията, че тяхната идеология е единствено правата, а всичко различно мислещи трябва да бъдат мачкани. Що се отнася до другата любопитна тема - ситуацията около район "Младост" коментирах, че Не може да блокираш административно един район, да притискаш граждани и фирми и да работиш по подобен безогледен начин. Преди дни арестуваха десетинаслужители на ДАИ, но не виждам тълпи от протестиращи хора за тях. Обществото ни проявява двойни стандарти. Любопитно е да се изследва кой какво е правил в район Младост - например представителят на "Зелените" и кандидат за депутат от "Да, България". Защитата се опитва да представи този процес като фарс, а говорим за много сериозна корупция. Не трябва да губим фокус от голямата тема.  

Разговор в Канал 3 за общинските проблеми


В "Денят на живо" по Канал 3 засегнахме някои щекотливи общински теми. Парлива е темата за ремонтите на пътищата и улиците в София. Очертават се основните проблеми - забавяне на обществените поръчки, порочните практики да се кърпят при дъжд, при минусови температури, силния дисбаланс в инвестициите между отделните райони. Отделно от това, докато някои изпълнители не бъдат осъдени за некачественото изпълнение, няма да се променят нещата. Голямата тема за инсталацията за оползотворяване на РДФ горивото на площадката на ТЕЦ - София също поражда дискусия. За всички трябва да е ясно, че това е една процедура, започнала 2007-2008г. и в момента нещата са на етап финално одобрение на заема. Категорично заявих, че не сме подкрепяли различните етапи, защото не съм особено убеден в целесъобразността. Едно от най-големите ми колебания е свързано с върволицата камиони, която ще шества от завода на гара Яна до ТЕЦ-София. От другата страна приказките колко тонове финни прахови частици щяла да отделя технологията са небивалици, които измислиха някои хора около кръга Капитал-Дневник. Засегнахме и казусите около одобрените от СОС правила за прием в първи клас. Нашата група - "ПАтриоти за София - ВМРО и АТАКА" не ги подкрепи. Считаме, че правилата са нескопосани, ще се стигне до хаос и брожение сред родителите, защото са така написани, че хората се превръщат в крепосни селяни и се лишават децата от възможността за достъп до качествено образование.

Коментар в ТВ Европа по темите протести и сигурност


Като гост в студиото на ТВ Европа изразих позициите на Обединени патриоти за актуалните теми от последните дни. Подчертах, че организираните протести и голото политическо говорене на БСП девалвират институциите и подменят дневния ред на обществото, защото излишно се истеризират актуалните обществени въпроси. Социалистите не предлагат решения, а боравят с внушения и неистини. Отчитаме оттеглянето с решение на Министерски съвет на Истанбулската конвенция за една малка победа на Обединени патриоти. Безспорно е, че България няма нужда да приема тази конвенция. По отношение на домашното насилие и защита правата на жените нашата съществуваща правна рамка е много добре разписана.  По темата за неизбежната отбрана заявих, че поради некадърност и несправяне с елементарната организация на работата в МВР, хората живеят в несигурност, в страх. Именно поради това справедливо протестират и се възмущават. редно е да прецизираме института на неизбежната отбрана, за да бъдат сигурни хората, че могат да се защитават при нападение от някой бандит, без да се страхуват, че после ще бъдат съдени.

За неизбежната отбрана - дебат в БНТ


В студиото на БНТ в предаването "Още от деня" имаше разпален, но и доста смислен дебат относно прецизиране на текстовете за неизбежната отбрана и либерализиране на режима за носене на огнестрелно оръжие. Тезата, която развих е следната:  "По отношение на института неизбежна отбрана е очевидно, че трябва да вървим към промяна и прецезиране на ал.3, която третира ненаказването на деянието, когато се противопоставите на нападателя в своето жилище.Това са редакции от 97-ма година, кои бяха окастрени от тогавашния състав на Конституционен съд. Очевидно е, че обществото очаква от Народното събрание, политиците действия в посока повече яснота. Масово хората не разбират какво е неизбежна отбрана и къде е границата." Отделно от това повдигаме и темата за огнестрелното оръжие, тъй като за съжаление и там съдебната практика не е в полза на защитаващия се от нападение, който го използва.  Необходимостта от прецизиране на регламентацията на неизбежната отбрана аргументирах и с доводите, че много често българският съд превръща жертвата в престъпник, защото някой се е защител от бандитите.   

Захариева ще плати тежка цена за Истанбулската конвенция


В студиото на Канал 3 имах интересен разговор, дори мога да го нарека дебат, относно битието на "Истанбулската конвенция". От ВМРО категорично се противопоставяме на приемането и ратификация на този международен документ. През задния вход, под благовидния повод, предтекст, за лозунга борба с насилието над жени, ни се пробутват идеи за признаване на трети пол, за еднополови бракове, за вкарване на гей пропаганда в детски градини и училища. От ВМРО категорично възразяваме срещу формулировката да си преисмислим традиционните ценности - ако се приеме, на тази основа е напълно възможно да започне един процес на демонтаж на българските ценности, в т.ч. на нормативно ниво. Вицепремиерите на Обединени патриоти, както и всички министри, излъчен от нас гласуваха в МС против конвенцията. В Парламента също няма да се даде подкрепа.  Вицепремиера Захариева и външен министър според мен е подвела министър-председателя и има голяма вероятност да плати тежка цена за начина, по който пробута това решение.  "Захариева не помага нито на премиера, нито на ГЕРБ, нито на себе си. Със сигурност избирателите на ГЕРБ също не са гласували на избори за узаконяването на трети пол. На Захариева й предстои да обеснява пред Борисов зщо го е подвела.", заявих също в студиото.

Разговор за качеството на въздуха в столицата


В студиото на тв "Европа" определих горенето на гуми, кабели, дрехи като особена форма на тероризъм. Факт е, че обитаващите "Виетнамските общежития" и "Факултета" осъществяват своеобразен геноцид над западните квартали на столицата, горейки каквото им падне. Резултатът е влошаване на качеството на атмосферния въздух - отделяне на колосални вредни емисии, превишаване в пъти на максимално допустимите норми на прахови частици. Неизвестно е и какво количество токсини и сажди се отделя. Това е пагубно за човешкото здраве и именно поради това от ВМРО го окачествяваме като геноцид. Настояваме РИОСВ-София да разположи мобилна или стационарна станция, която да замерва нивата на замърсяване през целия отоплителен сезон, а на нарушителите да се налагат санкции по реда на чл. 35 от Закона за качеството на атмосферния въздух.  Отделно от това предлагаме на Столичния общински съвет да се възползва от правната възможност да забрани отоплението на твърдо гориво на територията на "Виетнамските общежития" - общинска собственост. Категорично е необходима повече активност и смелост от страна на институциите, за да пресечем този своебразен екологичен тероризъм.