Новини


Image Format

ВМРО иска промени в градския транспорт за Черешовата задушница

Публикувано от http://sofia.topnovini.bg

Автобуси и трамваи да вървят с делнично разписание, настояват воеводите

Съветникът от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов предлага промяна на организацията на градския транспорт в София за 3 юни – Черешова задушница. В деня на почит към мъртвите се очаква засилен трафик към гробищните паркове.

Промените са за линиите на градския транспорт в районите на трите големи гробищни комплекса – Централни софийски гробища, гробищен парк „Бакърена фабрика” и гробищен парк „Малашевци”.

Антов предлага на 3 юни до Централни софийски гробища – трамвайни линии 3, 4 и 18 да се движат в събота с делничното си разписание. До гробищен парк „Бакърена фабрика” – трамвайна линия №6 и автобусни линии №108 и 83 да се движат с делничното си разписание, както и до гробищен парк „Малашевци“ – автобусни линии 18, 20 и 20М да се движат също с делнично разписание.

При необходимост да бъдат пуснати повече мотриси/коли по натоварените линии на Столичен електротранспорт и Столичен автотранспорт, иска също воеводата.

Той е отправил предложението си писмено до заместник-кмета по транспорта в София и до Центъра за градска мобилност, посочвайки, че приемането му е логично и разумно, изцяло в полза на гражданите на столицата.

Столичната община има утвърдена подобна практика при провеждане на значими обществения събития или при определени празнични или паметни дни да променя "ад хок" транспортна схема или разписанията, за да създаде удобство за жителите и гостите на града. Отделно от това осигуряването на бърз обществен транспорт до гробищните паркове ще спомогне и за облекчаване на трафика, респективно на замърсяването, което той генерира, аргументира се Димитър Антов.

Очакваме бърза реакция от зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев утре, най-късно до петък и да се издаде заповед, сподели пред репортер на Топновини общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.