В Слънчев бряг има проблеми с обществения ред

Image Format

В предаването "Тази събота и неделя" по Бтв коментирах темата за Слънчев бряг, това, което се случва там и проблемите пред курорта. В дебат с Георги Харизанов изтъкнах, че Слънчев бряг е проблемен от гледна точка на цялата обстановка с обществения ред. 

В Слънчев бряг има проблеми с някои начини за забавления. За никого не е тайна, че започне ли сезонът, натам тръгват и  наркодилърите и там се събира немалък криминален контингент. Част от софийските пласьори в момента са в комплекса и „работят”.

Обсъжданите мерки да се прекрати алкохолния туризъм не са война срещу бизнеса в курорта, а опит за натиск да се спазват правилата.

Проблем с шума има, превишават се нормите за късните часове на денонощието. Има проблем с пияни туристи, които се търкалят по улиците. Има, за съжаление, и доста тежки инциденти, например това, което случи с шведа и камериерката, заяви той.

Този комплекс се е очертал като нискотарифна дестинация. Дали обаче алкохол в кофи по улиците, вече е въпрос, който касае обществения ред. Не може да има бизнес над всичко и преди всичко, категоричен беше Контрера.

Идеята е да се въведе ред. Държавата трябва да проверява и контролира.

Ако се крият обороти, трябва да има проверки.