Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български граждани

Image Format

В предаването "Денят на живо" по Канал 3 коментирах ситуацията около циганските безчинства в Асеновград и мерките, които трябва да бъдат взети на национално ниво, за да бъде опазен живота и здравето на всеки български гражданин от подобни посегателства, каквито видяхме в Асеновград.

Относно обитателите на гетата:

Това са хора, за които законът не значи нищо. Заради някакъв слух те са способни да убият човек - имаме проблем и това е мястото на тези хора въобще в обществото.

За мен тяхното поведение показва някаква форма на социопатия. Някаква снимка, показаха в махалата, става повод за кървава вендета по улиците. Политиката на мирното съвместно съществуване не работи. Трябва да се тръгне към решаване на проблема с гетата.

Казусът с Асеновград не е нова картинка. Така се случва, когато държавата излезе от един определен квартал или територия, и остави там някакви етнически главатари", добави той.
Според него държавата не прави нищо в тези махали, а само стои отвън и регистрира престъпления, или пише в тетрадката колко ученици имало в училище."
 
Ефективността на МВР и къде бъркаме толкова години:

"

"В първите часове махалата трябваше да бъде затворена, в нея да влязат икономическа, криминална полиция. Оказа се, че там има хора, които се занимават открито с ислямизъм. Един от задържаните се оказа замесен в делото за радикален ислямизъм в Пазарджик. 
Тук се отваря и нов пласт - за радикализацията в гетата. ДАНС само регистрира.
А трябва като институции в обществото да преминем от съзерцатеност към действия."
За решаването на проблема обаче не достигат хора и сили заради липсата на кадри в МВР.
"Проблемът се решава с хора на терен - всеки ден. А МВР или няма средства, или няма време. 
Решението за ВМРО е едно: МВР да влезе на терена."