Захариева ще плати тежка цена за Истанбулската конвенция

В студиото на Канал 3 имах интересен разговор, дори мога да го нарека дебат, относно битието на "Истанбулската конвенция". От ВМРО категорично се противопоставяме на приемането и ратификация на този международен документ. През задния вход, под благовидния повод, предтекст, за лозунга борба с насилието над жени, ни се пробутват идеи за признаване на трети пол, за еднополови бракове, за вкарване на гей пропаганда в детски градини и училища.

От ВМРО категорично възразяваме срещу формулировката да си преисмислим традиционните ценности - ако се приеме, на тази основа е напълно възможно да започне един процес на демонтаж на българските ценности, в т.ч. на нормативно ниво.

Вицепремиерите на Обединени патриоти, както и всички министри, излъчен от нас гласуваха в МС против конвенцията. В Парламента също няма да се даде подкрепа. 

Вицепремиера Захариева и външен министър според мен е подвела министър-председателя и има голяма вероятност да плати тежка цена за начина, по който пробута това решение. 

"Захариева не помага нито на премиера, нито на ГЕРБ, нито на себе си. Със сигурност избирателите на ГЕРБ също не са гласували на избори за узаконяването на трети пол. На Захариева й предстои да обеснява пред Борисов зщо го е подвела.", заявих също в студиото.