Новини


Коментар в ТВ Европа по темите протести и сигурност

Като гост в студиото на ТВ Европа изразих позициите на Обединени патриоти за актуалните теми от последните дни. Подчертах, че организираните протести и голото политическо говорене на БСП девалвират институциите и подменят дневния ред на обществото, защото излишно се истеризират актуалните обществени въпроси. Социалистите не предлагат решения, а боравят с внушения и неистини.

Отчитаме оттеглянето с решение на Министерски съвет на Истанбулската конвенция за една малка победа на Обединени патриоти. Безспорно е, че България няма нужда да приема тази конвенция. По отношение на домашното насилие и защита правата на жените нашата съществуваща правна рамка е много добре разписана. 

По темата за неизбежната отбрана заявих, че поради некадърност и несправяне с елементарната организация на работата в МВР, хората живеят в несигурност, в страх. Именно поради това справедливо протестират и се възмущават. редно е да прецизираме института на неизбежната отбрана, за да бъдат сигурни хората, че могат да се защитават при нападение от някой бандит, без да се страхуват, че после ще бъдат съдени.