Новини


Разговор в Канал 3 за общинските проблеми

В "Денят на живо" по Канал 3 засегнахме някои щекотливи общински теми. Парлива е темата за ремонтите на пътищата и улиците в София. Очертават се основните проблеми - забавяне на обществените поръчки, порочните практики да се кърпят при дъжд, при минусови температури, силния дисбаланс в инвестициите между отделните райони. Отделно от това, докато някои изпълнители не бъдат осъдени за некачественото изпълнение, няма да се променят нещата.

Голямата тема за инсталацията за оползотворяване на РДФ горивото на площадката на ТЕЦ - София също поражда дискусия. За всички трябва да е ясно, че това е една процедура, започнала 2007-2008г. и в момента нещата са на етап финално одобрение на заема. Категорично заявих, че не сме подкрепяли различните етапи, защото не съм особено убеден в целесъобразността. Едно от най-големите ми колебания е свързано с върволицата камиони, която ще шества от завода на гара Яна до ТЕЦ-София. От другата страна приказките колко тонове финни прахови частици щяла да отделя технологията са небивалици, които измислиха някои хора около кръга Капитал-Дневник.

Засегнахме и казусите около одобрените от СОС правила за прием в първи клас. Нашата група - "ПАтриоти за София - ВМРО и АТАКА" не ги подкрепи. Считаме, че правилата са нескопосани, ще се стигне до хаос и брожение сред родителите, защото са така написани, че хората се превръщат в крепосни селяни и се лишават децата от възможността за достъп до качествено образование.