Новини


Image Format

Защо Столична община подкрепя София прайд 2018?

В "Денят он Еър" прогнозирах, че тази година гей парадът ще коства над 180 000 - 190 000 лв. само за охраната от МВР. Посочих, че за 2016г. са похарчени над 149 000 лв. за охрана и са били ангажирани 1215 униформени, за 2018г. подозирам, че ще се похарчат поне 180 000 лв. и ще бъдат изкарани на улицата да охраняват 1500-1600 души. Подчертах, че с тези средства може да решим проблемите със сигурността на цели общини - например Ботевград, където има недостиг на полицаи. Подкрепата на Столична община за провеждането на София прайд 2018г. е учудваща, вероятно се дължи на силен външен натиск.

Гейпарадът не решавани никакви проблеми, а създава нови. Опитват се чрез тази показност да бъдат забелязани и да накарат българското общество да свикне с идеята за еднополови бракове и с това хомосексуални двойки да осиновяват деца.

Хората, които защитават гей парада са едни от най-тоталитарно мислещите лица, които се изявяват по медиите. Тези хора са опасни за обществото, защото изповядват философията, че тяхната идеология е единствено правата, а всичко различно мислещи трябва да бъдат мачкани.

Що се отнася до другата любопитна тема - ситуацията около район "Младост" коментирах, че Не може да блокираш административно един район, да притискаш граждани и фирми и да работиш по подобен безогледен начин. Преди дни арестуваха десетинаслужители на ДАИ, но не виждам тълпи от протестиращи хора за тях. Обществото ни проявява двойни стандарти. Любопитно е да се изследва кой какво е правил в район Младост - например представителят на "Зелените" и кандидат за депутат от "Да, България". Защитата се опитва да представи този процес като фарс, а говорим за много сериозна корупция. Не трябва да губим фокус от голямата тема.