Новини


За циганската мафия в Орландовци

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В предаването "Патарински live" по Канал 3 дискутирахме с Димитър Патарински ситуацията около акцията срещу циганския клан "Гольовци" в кв. Орландовци в София. Оцених операцията като изключителна добра, за което Прокуратурата и СДВР трябва да бъдат поздравени. Гольовците в Орландовци са част от същата кюстендилска фамилия, която е замесена в боя отпреди месец, при който един от членовете на циганския клан уби Валентин Дъбов пред дискотека в гр. Кюстендил. На 18-ти февруари заедно с Ангел Джамбазки внесохме сигнал до Главния прокурор, Министъра на вътрешните работи и Председателя на КПКОНПИ с искане за пълно и всеобхватно разследване на престъпната дейност на клана Гольовци, в т.ч. и на представители на този престъпен цеигански синдикат в кв. "Орландовци". 

Известно е, че те се занимават с широк спектър от престъпна дейност: кражби, грабежи, съхранение и разпространение на наркотици, побои, убийства, продажба на акцизни стоки без бандерол, част от т.нар. гробищна мафия и т.н. 

За нас от ВМРО при едно задълбочено разследване може да се окаже, че задържаните двама полицаи, взводни командири, не са единствените, които са им помагали и са осъществявали т.нар. чадър за извършване на престъпна дейност. Вероятно, дори сме убедени, че има и други. Чисто теоретично няма как само двама души да осигуряват този чадър, има и други замесени полицаи. Добре е МВР да си чисти къщичката от такива черни овци, заради които се натрупва негативизъм в обществото срещу системата. 

Вероятно тази група, която задържаха, има отношение и към домовите кражби в кв. Илиянци, добре е да бъдат разпитани и за поругаването на гроба на министър-председателя Стефан Стамболов миналата година, при което изчезна бронзовия бюст от гроба му. 

В последните месеци се наблюдава висока активност на МВР в противодействието на този вид престъпност, за което трябва да бъдат поздравени. Усилията на МВР и Прокуратурата трябва да придобият систематичност, за което има вече сериозни податки. 

Полицейската операция е извършена правомерно. Явно е имало информация, правилно СДВР са заградили целия периметър и са проверявали къща по къща.