ДПС са политическия враг на ВМРО

Image Format

Интервюза сайта vitoshanews.com

Карлос Контрера, кандидат от ВМРО за евродепутат: По-малко и по-прости правила при регулациите, либерализиране на директивата за оръжията, връщане на „смъртното наказание“

 

– Г-н Контрера, предизборната кампания е в разгара си, какви са шансовете на ВМРО за представителство в Европейския парламент?

– Кампанията започна, но за съжаление беше сведена на битпазарско ниво. Не се чуват идеите каква да бъде Европа след тези избори. Агитацията на доста от участниците, да не кажа почти всички, се води в стила на махленските разпри. Вероятно една от причините е, че голяма част от кандидатите нямат и идея как функционират институциите в Европа и как да решат който и да е български проблем там.

Виждате, че двете големи партии у нас си крият водачите от дебати, в същото време разни маргинали се занимават с произвеждане и разпространение на фалшиви новини, върху които им се градят изборните стратегии.

– А шансовете на ВМРО какви са?

– Данните са ясни – на този етап ВМРО има подкрепата на над 6% от избирателите, което означава, че със сигурност ВМРО ще излъчи представител в Европейския парламент. Това означава, че няма опасност патриотите да не бъдат представени в Европейския парламент.

– Вашата номинация идва от структурите на ВМРО в София?

– Точно така, за което благодаря на членовете на ВМРО в София за даденото доверие. Знаете, че ВМРО – София номинира за водач господин Ангел Джамбазки, също член на софийската ни организация, заместник-председател на ВМРО. Безспорно силен кандидат със значителна мажоритарна подкрепа.

Без да правя спекулации смятам, че резултатът на Джамбазки и на ВМРО в София може да надхвърли 8-9 процента от гласовете. Той е припознаван като представител и на София в Европейския парламент. Най-малкото защото е бил два мандата общински съветник в София и познава града и проблемите му.

– Четох ваши изказвания, че не виждате особена разлика между листите на ГЕРБ, БСП и „Демократична България“. Звучи доста странно като имаме предвид, че тези три формации са непримирими противници помежду си.

– А според Вас дали позициите на водача на листата на ГЕРБ, на втория в листата на БСП и на водача на листата на „Демократична България“ се различават? Например по темата „джендър“, Истанбулска конвенция… Да ме прощават, но те подкрепят тия дивотии, Сергей Станишев и той също. Значи няма никаква разлика дали ще гласуваш за ГЕРБ, БСП или „Демократична България“ – все получаваш „джендър“ идеология и гей бракове. Като добавим и ДПС, които също подкрепят тези перверзии, картината става и странна, и страшна.

– По този въпрос се оказва, че сте срещу всички големи партии, които със сигурност ще излъчат евродепутати. Така ли наистина?

– Ние сме на страната на българския народ, на нормалността, на разумността, на традициите. Не приемаме джендър идеологията, от ВМРО работим и ще работим категорично против, пак казвам, тази перверзия.

– Доста остро се изказвате и по отношение на ДПС?

– Това е нормално. ДПС са политически враг на ВМРО. Ние сме идеологически противници, антагонисти. И тук трябва да кажа, че ако ние  – българите, не излезем да гласуваме на европейските избори, ДПС ще получи 4-5 мандата и България ще се представлява в Европа от… хората на Ахмед Доган.

Това е реалност и ние не трябва да допускаме ДПС да получи влияние и там. Интересно е, че за не малко от политическите ни опоненти това не е проблем. Не съм чул ГЕРБ и БСП да имат мнение по този въпрос, може би държат широко отворена врата за едни бъдещи преговори с турската етническа партия след година-две или три.

– Кои са вашите три приоритета в европейската кампания и теми, по които ще работите, ако ви изберат за евродепутат?

– На първо място  – борба със свръхрегулациите, с прекалените европейски регулации. По-малко и по-прости правила. Втората тема е либерализиране на директивата за оръжията. Аз смятам, че сега тя ограничава правата на порядъчните граждани да притежават огнестрелно оръжие. Третата тема е дебат и създаване на правна възможност за държавите членки да върнат „смъртното наказание“ като наказание в своите национални законодателства. Например за тероризъм, за тежки убийства. Сега това е блокирано на европейско ниво.