ВМРО ЗА СОФИЯ

Image Format
 
Част от конкретните мерки, които ВМРО разработва са в сферата на подобряване качеството на въздуха и транспорта. Влошеното качество на въздуха е факт. Няма нужда всеки път да се убеждаваме, че имаме проблем.  Един от основните замърсители е битовото отопление и без радикални мерки - тези "пушеци" няма да спрат. Докато през зимните месеци над 10 хил. печки, които горят отпадъци не бъдат спрени, хората ще продължат да се давят в дим. С очите си съм виждал как живущите в половината западни квартали не могат да си видят блоковете, коментира г-н Контрера. 
 
Конкретните мерки за решаване на проблемът с трафика са обновяване на автобусния парк и развиване на довеждащият транспорт. Ако имаме повече автобуси, нови автобусни линии и повече шофьори - автомобилния поток ще се намали. ВМРО разработва и общинска програма за безплатен ученически транпорт Този модел го има в много държави в Европа. Това ще улесни семействата от една страна, а от друга ще спомогне в решаването на проблема с трафика и въздуха. Предлагме работещи решения в сферата на обществения транспорт – идеята ни е да развием системата на довеждащият транспорт. Малки, газови или електрически автобуси, които да циркулират из кварталите и да извозват пътниците от и за метрото. 

 

Трябва да изследваме зависимостта между положително и отрицателно и да се търси баланс, трябва да се осъществява по-строг контрол по време на работа, а не след свършена такава. коментира Контрера по отношение на качеството на ремонтите и работата на администрацията.