V - Блог


Общински мерки за чист въздух?


Януари месец 2018г. с внушително мнозинство СОС утвърди механизъм за мерките при завишени норми на ФПЧ. Още тогава сериозно се усъмних, че тези мерки ще донесат нужния ефект. Затова и групата на Патриоти за София не ги подкрепи. Още тогава беше ясно, че мерките са отбиване на номера и ход, който да покаже, че някой нещо прави с ясното съзнание, че резултат няма да бъде постигнат. Да сгрешиш не е страшно, но в случая става дума за лицемерие. Сред подкрепилите тогава тези мерки са най-големите кресльовци, които и сега говорят за мръсния въздух. Шизофренна ситуация - гласуват за мерки, които не работят, а се възмущават, че нищо не се правело.  Мнението на нашата група е, че без радикални мерки, ефект няма да има. Но сме напълно на ясно, че всяка по-радикална мярка ще срещне зловещ отпор и критики.

Цигански расизъм


Изгледайте това видео от началото на м. февруари 2017г.. Лидерът на ДРОМ, бивш депутат от ДПС и настоящ борец за 1% гласове (толкова е прага на получаване на държавна субсидия) подстрекава циганите от "Виетнамските общежития", район "Красна поляна" в столицата. Кадрите са красноречиви. Става ясно следното: Първо - наглост и лъжи - докато се събарят постройски общинска собственост (опразнени и без никакви живущи в тях) Илия Илиев настоява циганите да си продължават да живеят, както си знаят? Второ - оказва се, че цялото общество е длъжно да дава на циганите и никой нямал право да ги мръдне, докато не им се даде друго жилище? Трето - Илиев щял да се бори до кръв за права? Това бунт ли е или какво?  Четвърто - националистите били мафиоти и крадци. Но подсъдим за стопански престъпления, т.е. за кражби от НКЖИ, е не друг, а Илия Илиев. Това видео показва циганският разисъм в чист вид. Въпросът е искаме ли да живеем в такава държава и такова общество, в което едни социално паразитиращи среди изнудват другите - работещите, нормалните, обикновените хора. Изводите и изборът оставям на всички четящи и гледащи това.

За по-добър транспорт за квартал "Левски-Г"


Жители на квартал Левски-Г, район "Подуяне" неколкократно са поставяли въпроса за маршрута на автобусна линия 78, която обслужва блокове 4,5,6,7,8, 15, 14,22Б,22А, 23 и 24. Достигнахме до идеята за удължаване на маршрута на автобус 78, тъй като има практическа необходимост от това. Градският транспорт е предназначен за хората и, ако за тях даден маршрут или дори линия не е удобна, то трябва да има съответните промени. Отбелязвам със съжаление, че Центърът за градска мобилност рядко откликва на подобни теми и в болшинството от случаите или не взема отношение, или дава отрицателно становище на молбите на гражданите. Заедно с г-н Одисей Спасов, който е район "Подуяне" и е член на Обществения съвет на района подехме инициативата на хората от кв. "Левски-Г" да бъде осигурено удобен маршрут за жителите на квартала. Подготвили сме предложение до кмета на общината и общинския съвет и събираме подписи от жители на кв. "Левски-Г", след което искането за промяна на маршрута на линия 78 ще бъде внесено в Столична община и в Столичния общински съвет от общинския съветник на ВМРО в София Димитър Антов.