V - Блог


ВМРО: Общинският съвет гласува, без да знае какво гласува


Емоционално изказване на Димитър Антов от ВМРО, общински съветник в София, по повод практиката на СОС да гласува точки от дневния ред без обсъждане. Димитър Антов реагира срещу многобройните точки за регулации, промяна на устройствени планове, които се приемат от СОС без съветниците да знаят дори какво гласуват. Според Антов не е нормално да се приемат промени в плановете за застрояване без поне да се обясни за кой квартал, как и при какви условия се допуска изменение на устройствения план. Съветникът от ВМРО даде пример със случая с кв. Обеля, когато на зелена площ (детска площадка) започна строеж на бизнес сграда и доведе до силно недоволство сред живущите. Оказва се, че устройственият план е изменен през 2012г. от СОС без никой от съветниците дори да подозира каква точно се гласува. Според Антов София се управлява от чиновниците от Столична община, които спускат решения на СОС, а общинските съветници са обърнати в машинки за гласуване.

Димитър Антов: кметът на Сердика носи вреди на общината


Общинският съветник на ВМРО в София в спор с Председателя на общинския съвет на последната сесия на съвета. Съветникът на ВМРО предложи всички предложения на кмета на р-н "Сердика" - Тодор Кръстев да не се разглеждат, докато не се изясни какво се случва в този район. Антов определя дейността на кмета като вредна. Председателят на СОС обаче му отне думата, опасявайки се от дебат за това какво е свършено в р-н "Сердика" и кой носи вината за лошото управление, включително и за гетата в Орландовци и Бенковски. Преди същата сесия жители на Орландовци, Бенковски, членове на ВМРО организираха импровизирана изложба пред общината преди сесията. На нея бяха показани снимки на гетото на ул. Градините в Орландовци от 2010г. и 2015г. На снимките ясно се вижда, че гетото не само продължава да съществува, но се разраства и окупира още и още частни терени.

Кметът на Сердика не знаел за гетото в Орландовци?


На 18-ти юни юни по покана на жителите на кв. Бенковски и кв. Орландовци се проведе среща в читалището на кв. Бенковски. Темата беше незаконните гета и проблемите със самонастанили  се лица. Присъстваха Юлиан Ангелов - народен представител от Патриотичния фронт, Димитър Антов - общински съветник от ВМРО в София, заместник-областния управител Петър Харалампиев, представители на Второ РПУ и кметът на район "Сердика" - Тодор Кръстев. Кметът на района беше обвинен от гражданите, че си затваря очите за проблемите, толерира незаконното строителство и регистрира хора без да спазва закона, както и че има регистрирани хора на несъществуващи адреси. На видеото се вижда спора между организатора на ВМРО за София - Стефан Грънчаров, който живее в район "Сердика" и кмета Кръстев, който не може да даде смислен отговор защо има гета в Орландовци и Бенковски.