Солидарна ли е Европа по време на кризата?

Солидарна ли е всъщност политиката на уж солирадния ЕС? Този въпрос неминуемо си го задаваме от началото на пандемията, гледайки случващото се в Италия, след това в Испания, а вече и в други държави. Лидерите на ЕС много обичат (и преди, а и сега) да говорят за принципи, за ценностите на Съюза, за общност, за солидарност и т.н. Практически обаче, когато става въпрос за решаване на кризи, тези принципи не сработват. Т.е. Европа е Европа, когато има благоденствие. Разликата между думи и дела в тежки периоди е това, което най-силно ще ерозира ЕС, колкото и да не се иска на доста хора да го признаят.

Сбърка ли се с Медицинския съвет към Борисов?

Дали медицинският съвет ще бъде смокинов лист за отказа да се вземат решения или да се бламират други, тепърва ще видим. Въпрос на дни. До тогава моето нерадостно усещане е, че целта му (скритата) е да играе немци в тила на националния щаб и, евентуално, да посвърши нещичко.

И за да не остава негативен привкус – не е момента да започваме войни, да разпалваме стари вражди или да се цакаме. Тук и сега ни е необходима консолидация, включително да поусмирим собственото си его и да започнем да пренебрегваме личните си щения. 

МРРБ рекетира София за тол таксите на градските автобуси

След заседанието на парламентарната комисия по регионално развитие не съм особен обнадежден за обстановката с винетките и тол таксите, споделя общинският съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера.