По инициатива на ВМРО Столична община работи по програма за образована раждаемост

Постоянните комисии на Столичния общински съвет започнаха да разглеждат доклада на Патриотите за приемане на програма за насърчаване на раждаемостта.

Разглеждането на доклада е знак, че Столична община все по-активно започва да се занимава с демографската политика. Според него това е политически, социален механизъм за подпомагане на семействата. Той смята, че тази еднократна финансова помощ е възможност за насърчаване на раждаемостта. Подобни програми приеха и други български общини с цел мерки срещу демографската криза. Въвеждането на образователния критерий е идея да се стимулира грамотната, образованата раждаемост, а не да се насърчават т.нар. фабрики за деца, които обикновено са дело на малограмотните или неграмотни слоеве от населението.

Водни трусове

Без решителна намеса на държавата във ВиК сектора, както и без стратегически план за инвестиции в инфраструктура, водоснабдяването на множество населени места и стотици хиляди българи ще бъде проблематично. Загубихме три десетилетия в безвремие и мерки на парче.

Македония стана жертва на собсвената си политика

Съвременният македонизъм по същество е тоталитарна и човеконенавистна индеология – целта е подмяна на съзнанието, изтриване на историческата и културна памет, създаване на ново мислене, нова индентичност на хората (не случайно всяк втора дума е „идентитетот“), създаване на общество подчинено на формулата „колкото повече македонизъм, толкова повече власт“. С това той категорично се разминава с разбиранията на Европа за едно нормално и демократично общество и за пореден път доказва тоталитарния си зародиш, превърнал се вече в анахронизъм. Поради това дойде и ветото. Съвременния свят не търпи анахронизмите и унаследените дефекти от средата на 20-ти век. Колкото по-бързо го разберат политиците в Скопие, толкова по-бързо населението на днешна Северна Македония ще заживее по-добре. 

Комисарите сигурно са полудели

Честно казано човек се чуди дали комисарите не са полудели? Подобни изказвания граничат с налудни състояния. Фиксацията на европейския истаблишмънт върху темата с хомосексуализма е пословична. 

Редица европейски държави са в условията на почти пълно затваряне, борейки се с разпространението на коронавируса. Икономиките проскърцват, а рецесията вече е седнала на масата. Липсва възможност да се прогнозира каква ще е ситуацията не за следващите месеци, а за следващите седмици. Задаващите се фалити и ръст на безработицата, респективно обедняването на хората, не тревожат европейската комисия. Тя се занимава с правата на ЛГБТИ. Дори ги издига до ниво ценност. Очевидно нетрадиционната сексуалната ориентация представлява някакъв особен вид свръх качество, което те прави по-умен, по-малко дебел, по-богат, по-голям професионалист...

На къде?

Логиката сочи сами да изолираме повече си контакти, да продължим да живеем що-годе според собсвените си виждания... Голямата неизвестна е тук е къде е границата?! Този текст няма за цел да дава съвети (лично аз бих рискувал с тотално затваряне поне за три седмици и след това с много бавно отпускане, което в момента не е хич политически възприемчиво). Този текст има за цел да възбуди размисъл у всеки прочел го дали би рискувал живота на най-близките си или своя собствен. Болезнената истина е, че ние няма да живеем повече, поне не скоро, както преди. Ще трябва да се нагодим към новата реалност и да платим цената...

Въпросът е – кой ще преживее и кой ще умре? Не бъдете палачи на близките си....

 

Особености на градската десница

Този текст е реакция, до някъде и емоционална, на опита едни не особено уравновесени хора, с доказана липса на политическа последователност (да, говоря за Демократична България) да ни наставляват от пиедестала на висши морални съдници. Управленски импотентни, на тях не им остава друго освен да крещят колкото могат по-силно. Не случайно имам основателни съмнения, че повечето от тези модерни умно-красиви хора (тук пак се връшам на собствената си камбанария), които в СОС трябва да вземат решения, имат сериозни затруднения дори да си вържат обувките...в политическия смисъл, де.