Как ще се изпълнява споразумението за заплатите в градския транспорт?

Няма никаква яснота как Столична община ще изпълнява споразумението да увеличава три години подред с по 10% заплатите в градския транспорт. Никой не може да каже откъде ще дойдат по 25-30 млн. лв. на година за увеличенията.

Разговор за бъдещето на България и Европа

Разговор за бъдещето на България и Европа след европейските избори. Ние се нуждаем от лидерство, от твърда политика, от радикални мерки, ако това е необходимо, за да гарантираме европейската цивилизация.

ДПС са политическия враг на ВМРО

Данните са ясни – на този етап ВМРО има подкрепата на над 6% от избирателите, което означава, че със сигурност ВМРО ще излъчи представител в Европейския парламент. Това означава, че няма опасност патриотите да не бъдат представени в Европейския парламент. 

ДПС са политически враг на ВМРО. Ние сме идеологически противници, антагонисти. И тук трябва да кажа, че ако ние  – българите, не излезем да гласуваме на европейските избори, ДПС ще получи 4-5 мандата и България ще се представлява в Европа от… хората на Ахмед Доган.

Това е реалност и ние не трябва да допускаме ДПС да получи влияние и там. Интересно е, че за не малко от политическите ни опоненти това не е проблем. Не съм чул ГЕРБ и БСП да имат мнение по този въпрос, може би държат широко отворена врата за едни бъдещи преговори с турската етническа партия след година-две или три.

ВМРО И ГЕРБ в спор за приема в първи клас

Откъде накъде цигани ще получават предимство пред всички други за записване в определени училища в първи клас, какви са тия етнически малцинства, които които традиционно или в значителна степен населяват територията на Република България? За това спорихме с ГЕРБ по доклада за правилата за прием в първи клас.